12 Cze 2018

Zgodnie z art. 13 ust. 1i 2 ogólnego Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. informujemy, że:

  • Administratorem podanych przez Ciebie danych osobowych jest Nirmala Instytut Jogi i Ajurwedy, który znajduje się przy ulicy Cichy Kącik 1, Kamieniec Wrocławski.
  • Dane osobowe będą zbierane wyłącznie w celu realizacji kontaktu, na podstawie Twojej dobrowolnej zgody.
  • Dane osobowe będą przechowywane przez czas niezbędny do realizacji kontaktu.
  • Posiadasz prawo do wycofania zgody w dowolnym momencie, przy czym cofnięcie zgody nie ma wpływu na zgodność przetwarzania, którego dokonano na jej podstawie przed cofnięciem zgody.
  • Nirmala Instytut Jogi i Ajurwedy nie przewiduje innego udostępniania Twoich danych, iż w oparciu o obecnie obowiązujące przepisy prawa, tym samym Pani/Pana dane nie będą przekazywane do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.
  • Posiadasz prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  • Podanie danych jest dobrowolne, niemniej bez ich podania realizacja kontaktu poprzez formularz kontaktowy nie jest możliwa.

 

Serwis www używa plików cookie (ciasteczek) i podobnych technologii aby dostosować portal dla potrzeb użytkowników oraz w celach zbierania informacji statystycznej.
 
Ciasteczka to niewielkie pliki tekstowe, w których w sposób nie zakodowany jest zapisana informacja potrzebna do obsługi serwisu. Pliki takie zapisywane są przez serwis na urządzeniu internauty (najczęściej jest to przeglądarka internetowa).
 
Ciasteczka wykorzystują również serwisy zewnętrzne, z których korzysta serwis np. materiały multimedialne.
 
Każdy użytkownik w każdym momencie może zmienić ustawienia plików cookie poprzez ustawienia przeglądarki internetowej. Brak zmiany tych ustawień oznacza akceptację dla stosowanych plików cookie.
 
Pliki cookies obsługujące stronę dzielą się m.i. na:
- cookies gogle analytics – statystyki witryny
- cookie związane z obsługą elementów serwisu (np. panel zamykane relacji online)
- cookie sesyjne
- cookie oznaczające, że została zaakceptowana polityka serwisu
- cookie serwisów zewnętrznych takich jak youtube i vimeo.
 
Poziom ochrony przed cookies można ustawić w swojej przeglądarce internetowej – aż do całkowitego blokowania plików cookies. Zwiększa to poziom bezpieczeństwa i ochrony danych, ale może także uniemożliwiać niektóre funkcje np. prawidłowe działania niektórych mechanizmów strony (np. paneli zamykanych).


Jak zmienia się ustawienia w najbardziej popularnych wyszukiwarkach:
 

  • Google Chrome


Trzeba kliknąć na menu (w prawym górnym rogu), zakładka Ustawienia > Pokaż ustawienia zaawansowane. W sekcji „Prywatność” trzeba kliknąć przycisk Ustawienia treści. W sekcji „Pliki cookie” można zmienić następujące ustawienia plików cookie:
Usuwanie plików cookie
Domyślne blokowanie plików cookie
Domyślne zezwalanie na pliki cookie
Domyślne zachowywanie plików cookie i danych stron do zamknięcia przeglądarki
Określanie wyjątków dla plików cookie z konkretnych witryn lub domen
 

  • Internet Explorer 6.0 i 7.0


Z menu przeglądarki (prawy górny róg): Narzędzia > Opcje Internetowe > Prywatność, przycisk Witryny. Suwakiem ustawiamy poziom, zmianę zatwierdzamy przyciskiem OK.
 

  • Mozilla Firefox


Z menu przeglądarki: Narzędzia > Opcje > Prywatność. Uaktywnić pole Program Firefox: „będzie używał ustawień użytkownika”.
O ciasteczkach (cookies) decyduje zaklikanie – bądź nie – pozycji Akceptuj ciasteczka.
 

  • Opera


Z menu przeglądarki: Narzędzie > Preferencje > Zaawansowane.
O ciasteczkach decyduje zaznaczenie – bądź nie – pozycji Ciasteczka.
 

  • Safari


W menu rozwijanym Safari trzeba wybrać Preferencje i kliknąć ikonę Bezpieczeństwo. Tu wybiera się poziom bezpieczeństwa w obszarze ,,Akceptuj pliki cookie”. 

 

  • Edge


W głównym oknie przeglądarki w prawym rogu wybieramy trzy kropki. Następnie po wysunięciu paska trzeba wybrać Ustawienia, następnie kliknąć na Wyświetl ustawienia zaawansowane. W zakładce Prywatność i usługi wybieramy ustawienia prywatności i ciasteczek.